Zombie Walk i verden

Den første dokumenterte Zombie Walk er fra Toronto i 2003 og det var hele 6 deltakere denne gangen. Etter den første gangen har Zombie Walk spredt seg som et fenomen over hele verden.

Arrangementet går ut på at man kler seg ut som zombier (tar inspiriasjon fra populære zombie-filmer) og går ned en hovedgate (som f.eks. Karl Johan i Oslo) som zombier og feirer det avslutningsvis med en sosial sammenkomst (picnic).

Historiens første Zombie Walk i Bergen ble altså holdt 18.oktober 2014, og var preget av kraftig regn og ikke særlig høye temperaturer.

Zombie Walk Bergen ble først arrangert i 2014 av tre enkeltpersoner, Yvonne R. Borlaug som leder, og Marie Seim og Juni Kvåle som styremedlemmer. Vi hadde et samarbeid med Cosplayers United, som tok seg av premiering av beste zombier, og med Face Stockholm sminkeskole, hvor to studenter kom og sminket de i styret. Bergen Kommune gav økonomisk støtte til prosjektet.

De ca 30 deltagerne som møtte opp var ved godt mot og var veldig tydelige på at de ville at dette skulle bli et årlig arrangement. Vi ønsker å gjøre Zombie Walk Bergen større og bedre for hvert år, og for at det skal kunne skje, så må DU bli med!

Zombie Walk har blitt arrangert i Oslo i flere år av ulike organisatorer, de siste årene har det vært ungdomsklubben Children of the Night som har arrangert i Oslo.

Zombie Walk er arrangert på fullstendig frivillig og gratis grunnlag, alle har mulighet til å delta så lenge man forsøker å kle seg ut som en zombie eller zombie jeger noen timer en lørdags ettermiddag.

Webdesign:
Yvonne Borlaug & Jo-Remi Madsen (www.dpadstudio.com)